miercuri, 2 iunie 2010

Penibil cronic

Scor egal
Finala Cupei Prostiei a campinatului romanesc de joc politic
Buna seara dragi fani ai jocurilor de culise .Ne-am adunat astazi pentru un meci ce promite a fi epic prin definitie.Astazi sunt puse fata in fata doua echipe foarte bine antrenate si pregatite pentru acest meci a carui miza este una extraordinara.
Echipa protestatarilor este imbracata in echipament second-hand, negru complet din bumbac importat cu etichete Made In China.Poate va intrebati de ce au preferat acest echipament.
Pai da, sunt in doliu si comemoreaza moartea ultimei farame de speranta pentru bun simt si nu il ultimul rand moartea clinica a salariilor lor.Miza pentru care lupta astazi echipa protestatarilor este incercarea de a arata lumii intregi ca “vox populi” mai inseamna ceva.
Pe de alta parte echipa guvernului este imbracata in sorturi negre din satin, cu tricouri cu dungi verticale alb-negru ce amintesc totodata de modelul foarte in voga astazi si anume tinuta office a celor de la Gherla.Miza lor este un foarte importanta , ramanerea in fruntea clasamentului tarii pentru savurarea a inca 4 ani de ciolan afume’.
Si acum componenta echipelor
Echipa protestarilor incepe in poarta cu mass-media si anume trusturile Antena si Realitatea.Acestia sunt si capitanii echipei.
Fundasi : Medicii si Serviciul de Ambulanta sunt cuplul central de aparare .Totodata media lor de varsta lor este una foarte mica si aicea in mare parte din cauza imigrarii majoritatii in campionate din state precum Canada, Anglia si Franta.Pe flancuri sunt ajutati de Politisti si Vamesi.
Aici s-ar putea ivi oportunitatile de atac ale echipei adverse daca ar utiliza fente gen :spaga/ atentia si dribblingul verbal.
Intradevar dupa cum stim Politia nu prea are mobilitate din cauza , cum sa zic , a deficitului lor natural de IQ,dar vom vedea cum vor evolua in aceasta formula, cine stie poate ne asteptam la surprize.
Mijlocas :pe flancuri Justitia si Actorii iar mijlocasul central va fi CFR.Acesta este destul de puternic , reusind si in trecut sa stopeze ofensiva adversa , printr-o paralizie partiala si anume oprirea mersului trenurilor,aceasta fiind tehnica preferata.
Atacanti :Pensionarii si Profesorii.Astia sunt cei mai ferventi sustinatori ai cauzei lor poate pentru ca sunt cei mai afectati dintre toti jucatorii din teren la momentul acesta.Dar trebuie precizat ca Pensionarii sunt predispusi la accidentari frecvente datorita inghesuirii , a caldurii si a lipsei de medicamente.Puncte forte : sunt obisnuiti sa fie calcati in picioare de catre cei de la putere.
Oficial nu exista antrenor pentru aceasta echipa , sursele spun ca tacticiile ar veni undeva din umbra , tactici preluate de capitani si transmise restului echipei.



Echipa guvernului este formata din efectivul clasic 5:4:1.Echipa este pregatita de antrenorul-jucator Traian Basescu aflat la al doilea mandat pe banca echipei.Formula de inceput este cea clasica:
Poarta :Tot efectivul PDL +UDMR +independentii(ceea ce reprezinta majoritatea in Parlament).De precizat ca tactica practicata este una defensiva , impenetrabila.
Fundasi :Sebastian-calculatorul uman-Vladulescu(ministrul de finante).Daniel –reforma-Funeriu(educatie). Cseke Attila(Sanatate) , Huno Kelemen (Culturii), Lazlo Borbely(Mediu)
Aici sa nu se produca o confuzie pentru ca nu sunt transferuri din strainatate in ciuda numelelor non-autohtone a celor 3 din urma.Sunt jucatori cu dubla cetatenie selectionati de Romania , in special la cerinta antrenorului pentru a se obtine” votul de simpatie” a unor minoritati , se stiu care.

Mijlocasi :Radu -autostrada -Berceanu (transporturi), Catalin-sex-simbol- Predoiu (Justitie) ,Valentina –save the world -Buliga(muncii si protectiei sociale), Mihail- si atat- Dumitru (Agricultura).
Atacant :Emil –Sut si Gol –Boc.Este cel mai prolific atacant liliputan cu o medie astronomica de 3 vesti proaste pe saptamana .Totodata a reusit sa invinga de unul singur bunul-simt si sa distruga sperantele tuturor bugetarilor prin goluri memorabile ca -25% din salarii si cresterea taxei unice..Are multe goluri si aicea nu ne referim doar la meciuri ci si la minte ;).
Totodata este febletea antrenorului , Boc jucand rolul unui Torquemada la comanda acestuia, fiind exponentul nesimtirii si a prostiei , tehnici practicate de aceasta echipa.
Banca de rezerve este constituita din frumoasa si atat blonda de la Guvern , nimeni alta decat Elena –Land of Choice –Udrea.Aceasta va juca rolul majoretei si totodata a chelneritei pentru antrenorul nostru insetat.A fost scoasa pe banca de rezerve din cauza unor greseli uriase in meciul cu gramatica romana si logica.
Da, intradevar trebuie sa mentionam aici si observatorii din aceasta seara si anume FMI si intreaga Europa.
Exact cum am zis , miza este una uriasa si anume sa nu ne facem de chocolate in fata intregii lumi.

Meciul a inceput furtunos.Mingea se afla in posesia Pensionarilor care avanseaza vertiginos spre poarta adversa, dar asa cum am precizat mai devreme au de suferit din cauza lipsei lor de resistenta fizica in fata nesimtirii si a medicamentelor, asa ca au obosit deja.
Sunt nevoiti sa paseze Profesorilor care folosesc tehnica “inghetarii anului scolar” spre a intimida pe Daniel Funeriu.Jucator experimentat ,a realizat ca e vorba de o “cacealma” si ramane pe pozitii.Profesorii nu se lasa si folosesc fenta “boicotarii bac-ului”.
Incredibil, Funeriu raspunde cu o metoda eficace de contracarare si anume a “neplatirii zilelor de greva pentru profesori”.Acestia socati sunt deposedati de minge.
Balonul ajunge la Sebastian Vladescu care foloseste un dribbling pentru a se debarasa de Actori care raman sa contempleze asupra acestei situatii recitand un monolog de Molier si intorcandu-se resemnati la modul lor de viata boem dar prost-platit.
Trece si pe langa Justitie , dar la ce sa ne asteptam , deoarece, nu e asa , Justitia e oarba.
Vladulescu avanseaza si se afla fata in faza cu Politia.Sebastian folosescu tehnica aburelii pe baza calculelor eronate pline de non-sensuri si a schemelor rupestre despre noua cota de impozitare.
Dupa cum am asteptam , Politistii sunt knock-out din cauza matematicii si nu le mai ramane de facut decat sa constate cu radarul viteza uluitoare de avansare printre meandrele imbecilitatii si a ipocriziei a ministrului care acum a ajuns pana la poarta adversa.
Incearca sa suteze pentru a convinge restul populatiei de corectitudinea afirmatiilor sale dar este stopat in timp de catre crainicii trusturilor media care pur si simplu l-au facut afis.Umilit si accidentat se retrage in umbra racoritoare a bancii de rezerve.Este accidentat ,incearca sa obtina ajutor medical , la care Medicii reactioneaza dur afisand un banner gigantic pe care scrie :”Cauta-ne in Canada”.
In mod incredibil Pensionarii sunt revitalizati de promisiunile facute de PSD care sustine cauza echipei protestatarilor.Acestia capata un avant incredibil devansand fara probleme Ministrul Sanatatii , Ministrul Agriculturii si cel al Muncii.Min.Transporturilor nici macar nu mai este pe teren deoarece e plecat la inca o dezvelire de 10 metri din autostrada.Mingea ajunge in careul Guvernului , lumea se panicheaza.Echipa Guvernului incearca sa isi gaseasca antrenorul, dar nu e, e plecat la un botez, incredibil…Mingea ajunge la poarta adversa, se pregatesc sa suteze ajutati din lateral de Profesori si CFR.
Se aude fluierul.Inimaginabil , meciul se termina indecis .Cine ar fi crezut.Echipei Guvernului ii convine aceast rezultat , reusind sa amane situatia de criza cu inca 3 luni.
Concluzii?
Mi s-a parut ca echipa protestatarilor nu a atacat destul si au fost foarte timizi in fata zidului de badaranie realizat de echipa adversa.Profesorii s-au jucat de-a pseudo-atacul iar CFR-ul parca nu a avut vlaga in meciul acesta.Echipa Guvernului nu s-a dezmintit si a practicat vechiul joc al “bluff-ului” , tehnica ridicata la rang de arta de catre acestia.

Ne vedem peste 3 luni pentru retur.


Dedic aceasta melodie tuturor din tabara Guvernului :*

2 comentarii:

Vlad spunea...

Ai surprins realitatea in cele mai mici detalii. Caragiale ti-ar fi dat un 10 plus :) Felicitari !

SuddenVision spunea...

Iti multumesc:)

About Me

Fotografia mea
Rm.Valcea, soon Cluj, Romania
"Life is a moderately good play with a badly written third act." Truman Capote